Over

Dit zijn de DIA’s

Deadline inzendingen
4 maart 2022
Bekendmaking nominaties
5 april 2022
Jury dag
20 april 2022
Awards show
2 juni 2022

Erkenning voor het beste digitale interactieve werk in Nederland

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. De DIA reikt binnen 16 categorieën een goud en zilver award uit aan de meest vooraanstaande bureaus en opdrachtgevers. Elk jaar krijgen ook de beste online professionals uit het vakgebied de DIA PRO’s én ontvangen baanbrekende digitale bedrijven de Company of the Year award. De DIA wordt georganiseerd door Emerce en DDA en sinds 2010 jaarlijks uitgereikt.

Elk bureau, opdrachtgever of bedrijf in Nederland met een indrukwekkend interactief project doet mee. Alle ingezonden cases t/m 2 maart 2021 worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury van zwaargewichten uit de digitale wereld. Zij bepalen de genomineerden op basis van het concept, design en UX, resultaat en optimalisatie.

De genomineerde bureaus mogen hun case kort online pitchen tijdens de jurydag op 13 april 2021. Deze presentatie en kritische vragenronde bepaalt de uiteindelijke keuze van de jury voor de winnaars. De winnaars maken we bekend op donderdag 20 mei 2021 tijdens een feestelijke online live uitzending.